This is the new Header Notice module. It can be used for Cookie Law messages or any other message you may need to communicate to your visitors.

CURETAPE SPORTS 5 X 500 CM.

CURETAPE SPORTS 5 X 500 CM.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea.
Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.
De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.
Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. CureTape Sports is een elastische tape die water resistent is. Zeer geschikt om te dragen tijdens intensief sporten, zelfs onder extreme omstandigheden. CureTape Sports is goed bestand tegen transpiratievocht, waardoor de tape tijdens het sporten goed op de huid blijft zitten. Ook tijdens het zwemmen blijft deze variant CureTape uitstekend zitten.

EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES

CureTape Sports is gemaakt van viscose, een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van natuurlijk materiaal. Viscose draagt net zo prettig als katoen, maar voelt soepeler aan en droogt sneller. 
Juist deze combinatie van materiaal en de hypoallergene acryl lijmlaag, zorgen voor een extra sterkte hechting. 
Na weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie.
Er ontstaat een lokale zwelling welke een drukverhoging geeft op het omringende weefsel.
Door deze drukverhoging wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfeafvoer belemmerd, waardoor de druk op de pijnreceptoren toeneemt. De liftende werking van de tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld.
De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk. Conventionele sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken.
Bij het aanleggen van sporttape ontstaat een aanzienlijke drukverhoging, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer beperkt worden.
Dit heeft een vertragende werking op het herstel. Langdurige partiële of totale immobilisering van spieren of gewrichten veroorzaakt bovendien contracturen, waardoor behandeling nodig is om te revalideren van het herstel.
In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van de gebruikte tape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft.
De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen.
Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.
Anders gezegd, de tape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen. 
De liftende werking die de tape op de huid heeft, zorgt ervoor dat de subcutane bloedcirculatie verbeterd en de lymfe afvoer wordt bevorderd.
De initiële lymfevaatjes kunnen zich door de drukverlaging meer openen.
Dit komt exact overeen met de doelstelling van de manuele lymfdrainage.
Aangezien de effecten van de tape congruent zijn met de doelstelling van de manuele lymfdrainage, vormt de tape een uitstekende aanvulling en ondersteuning bij de behandeling van lymfoedeem.
De antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen van de benodigde tape zorgen ervoor dat de tape langere tijd achter elkaar gedragen kan worden. Er is zo een 24-uur per dag behandeling mogelijk, waardoor het herstel na weefseltrauma veel sneller kan verlopen.

INDICATIES

Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen
Pijndemping
Ondersteunen gewrichtsfunctie, door:

- stimuleren van proprioceptie
- correcties van de bewegingsrichting
- vergroten van de stabiliteit

Neuro-reflectoire beïnvloeding
Hypotone spieren stimuleren
Hypertone spieren inhiberen
Spieren tegen overbelasting beschermen
Gewrichten beschermen
Ontstekingen reduceren
Lymfoedeem verminderen
Haematomen verminderen
De range of motion beïnvloeden
De propriosensoriek verbeteren
De lichaamshouding corrigeren
De fascia corrigeren

KLEUR

Blauw, Oranje, Zwart en Lime.

AFMETING 

5 x 500 cm.

  • Model: Curetape Sports 5 x 500 cm.
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
0 Product(s) Sold
  • €10,99
  • Excl. BTW: €10,37

Beschikbare opties:

Tags: curetape, cure, tape, medical tape